ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Κειμήλια Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Η έκθεση Κειμήλια Σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων φιλοξενείται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του ξενοδοχείου Elite City Resort, ένα μικρό μουσείο, μοναδικό στην Ελλάδα, όπου έχετε την ευκαιρία να δείτε συγκεντρωμένα συλλεκτικά κομμάτια από τους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σε εύρος ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα (από την προσωπική συλλογή του κ. Τάσου Παπαδόπουλου) και εμπλουτίστηκε με προσωπικά αντικείμενα Ελλήνων Ολυμπιονικών που ευγενικά παραχώρησε ο ΣΕΟ ( Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών). Η έκθεση βρίσκεται στο ξενοδοχείο από τις 06 Απριλίου 2013 και την έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα 6,500 άτομα. Επισκέπτες, πολιτικοί, επώνυμοι, μαθητές και πολλοί άλλοι. Η έκθεση χωρίζεται σε 6 ενότητες:

Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει 16 Ολυμπιακές δάδες από το 1936 με την Ολυμπιακή δάδα του Βερολίνου έως τη δάδα του Λονδίνου το 2012.

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει 4,750 Ολυμπιακές θεματικές καρφίτσες (pins), εκ των οποίων οι 3,000 έχουν θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας 2004. Κάποιες καρφίτσες συνθέτουν ολοκληρωμένες σειρές με μικρό τιράζ και έχουν μεγάλη συλλεκτική αξία.

Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει εισιτήρια θερινών και χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων, με εισιτήρια από τους Ολυμπιακούς του 1900 στο Παρίσι καθώς και επίσημα και ημερήσια προγράμματα αγώνων από το 1932 έως σήμερα.

Η τέταρτη ενότητα αποτελείται από σπάνιο φωτογραφικό υλικό με φωτογραφίες της μέσο -Ολυμπιάδας Αθηνών το 1906 έως τις μέρες μας. Στη φωτογραφική αυτή συλλογή αναδεικνύονται προσωπικότητες των Ολυμπιακών αγώνων.

Η Πέμπτη ενότητα περιλαμβάνει συλλεκτικά προσωπικά αντικείμενα Ελλήνων Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών. Επίσης υπάρχουν στολές λαμπαδηδρόμωναπό το 1996 μέχρι το 2012. Η έκτη ενότητα περιλαμβάνει βιβλία Ολυμπιακών αγώνων μεγάλης συλλεκτικής αξίας από το 1932 έως σήμερα.